Hockenheimring

Genesteld in de bossen tussen Frankfurt en Stuttgart ligt de wereldberoemde Hockenheimring. Waar het vroeger een ware tempel van snelheid was, is de baan tegenwoordig omgetoverd tot technisch hoogstandje. Komt u ook proeven van 100 jaar racehistorie op deze prachtige baan?

Het officiële circuit, dat in 1938 zijn huidige vorm begon aan te nemen, was de grondlegger van de Hockenheimring. Het duurde het nog tot minimaal 1965 voor dat de baan zijn meest herkenbare layout kreeg. Deze nieuwe layout, ontworpen door de Nederlander Hans Hugenholtz, had een lengte van 6815 meter en had 15 bochten.

De laatste iteratie van deze legendarische baan, welke in 2001 uit de pen van Formule 1 circuit-ontwerper Herman Tilke is gekomen, beschikt over een van de langste bochten ter wereld (Bocht 5). De totale lengte kromp naar 4574 meter en de baan werd een stuk technischer.

Hockenheimwee

Wanneer u bij CP Motorsport een raceauto huurt in Hockenheim kunt u een prachtige dag tegemoet gaan. Deze Duitse baan zal u geen moment rust geven, zelfs op de rechte stukken wordt van u verwacht dat u alweer klaarstaat voor de volgende bocht.

De laatste sector van deze baan brengt u temidden van een heus stadion gedeelte. Hier krijgt de baan een compleet ander gevoel, zowel binnen als buiten de auto. Het meest technische gedeelte ligt hier, en de baan wordt een stuk smaller dan op de rest van dit circuit. Tussen de op-een-na-laatste en de laatste bocht wint de baan weer wat breedte.

Als u bij CP Motorsport een raceauto huurt op de Hockenheimring dan zult u zonder twijfel zo snel mogelijk terug willen. Deze baan daagt u uit de grenzen op te zoeken en straft u niet te hard af wanneer u deze een keer overschrijdt. Durft u het aan?

Adres

Telefoon

+31 (0)174 235 650

Email

Info@CPMotorsport.nl

Follow Us