TT Circuit Assen

‘The Cathedral of Speed’, beter bekend als TT Circuit Assen, is een Nederlands circuit in het hart van Drenthe. Geopend in 1925, en permanent aangelegd in 1955, is deze 4.545 meter lange baan sinds jaar en dag bekend van de motorraces die hier gehouden worden. Ook op 4 wielen is deze baan een mooie uitdaging met zijn lange doordraaiers en korte chicanes.

Sinds 2010 heeft het circuit zijn huidige vorm met 21 uitdagende bochten en zijn net-niet-rechte stukken. Waar deze baan voornamelijk bekend is vanwege de MotoGP kampioenschapsraces, is dit circuit niet onbekend met autoraces.

Zo heeft onder andere de A1 GP, Champ Car series, de Superleague Formula  en de DTM het circuit aangedaan als een officiële race in hun kalender. De baan-layout voor de vierwielers is iets anders dan de variant die de motorracers gebruiken, het autocircuit is uitgerust met een extra chicane na het tweede rechte stuk.

The Cathedral of Speed

Vanwege de uitdagende en gevarieerde baan kreeg het circuit al snel de bijnaam ‘The Catherdral of Speed’. Door sommige rijders werd de baan ook benoemd als ‘The University of Two Wheels’. Het circuit doet zijn naam eer aan. De hoogste snelheid gemeten op het TT Circuit Assen is 319,8 km/u, gereden door Andrea Iannone op een Ducati MotoGP motorfiets.

Wilt u ervaren of TT Circuit Assen ook voor u een ware snelheidskathedraal is? Dat kan met de raceauto verhuur van CP Motorsport op TT Circuit Assen. Met onze grote selectie aan raceauto’s kunt u ten allen tijden uit de voeten. Onze instructeurs helpen u graag om uw rondetijd te maximaliseren.

Adres

Telefoon

+31 (0)174 235 650

Email

Info@CPMotorsport.nl

Follow Us