Simulatortraining

Het trainen op een racesimulator biedt racecoureurs een veilige, kosteneffectieve manier om hun vaardigheden te verbeteren. Simulatoren repliceren realistische raceomstandigheden en bieden gedetailleerde telemetrie, waardoor coureurs hun prestaties kunnen analyseren en verfijnen.

Ongeacht het weer of de tijd kunnen coureurs consistent trainen, nieuwe circuits verkennen, mentale scherpte ontwikkelen en direct feedback ontvangen van onze ervaren coaches. Dit alles draagt bij aan een optimale voorbereiding op echte races, zonder de risico’s en kosten van fysieke trainingen.

Neem contact op

simulatorsetup

De voordelen van CP Motorsport Simulatortraining:

Onze simulatietrainingen gebruiken de SimLab X1-Pro triple-monitor simulator, uitgerust met de Simucube Sport Direct Drive wheelbase, Ascher F64 V3 stuur en Heusinkveld Ultimate simpedalen. Dit alles wordt aangestuurd door een state-of-the-art PC met de nieuwste hardware voor de beste prestaties.

De X1-Pro biedt een robuust en aanpasbaar frame met een meeslepende triple-monitoropstelling.

Het Simucube Sport Direct Drive systeem levert directe en nauwkeurige force feedback, terwijl het Ascher Racing F64 V3 stuur zorgt voor uitgebreide controle en precisie.

De Heusinkveld Ultimate pedalen bieden professionele prestaties met geavanceerde sensoren. Deze hoogwaardige setup biedt een realistische en responsieve race-ervaring, ideaal voor het verfijnen van uw vaardigheden en het verbeteren van uw raceprestaties.

N

Nieuwe rijtechnieken uitproberen zonder risico's

N

Trainen in alle weersomstandigheden

N

Kundig advies van ervaren coaches

N

Kennis opdoen over ideale racelijnen en rempunten

N

Ontdekken van allerlei verschillende circuits

N

Gevoel voor bandenmanagement creëren

N

Kosteloos fouten kunnen maken - én daarvan leren!

N

Testen van verschillende racestrategieën

N

Ontwikkelen van snellere reactietijden

N

Opbouwen van vaardigheden

N

Uithoudingsvermogen trainen voor enduranceraces

Dome Simulator

DOME Simulators ontwerpt en bouwt hoogwaardige racesimulatoren, ontwikkeld door professionele coureurs. Ze bieden realistische rijervaringen en aanpasbare functies, ideaal voor training en prestatieverbetering in de motorsport. Hun geavanceerde technologie helpt rijders onder wedstrijdomstandigheden te trainen en hun vaardigheden te optimaliseren voor betere prestaties.

Simlab Simulator

SimLab is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige sim-racehardware. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en producten zoals de X1-Pro cockpit, die bekendstaat als de industriestandaard. SimLab richt zich op het verbeteren van de virtuele race-ervaring door compromisloze oplossingen te bieden voor zowel gamers als e-sport professionals​

Assetto Corsa

Assetto Corsa is een meesterlijke racesimulator die wereldwijd autoraceliefhebbers betovert. Wat deze game zo populair maakt, is de ongeëvenaarde aandacht voor detail. Elke auto is tot in de kleinste details gereproduceerd, van het karakteristieke geluid van de motor tot het interieur en exterieur. De variatie aan circuits is indrukwekkend, van legendarische banen zoals Monza en Nürburgring tot minder bekende maar uitdagende circuits.

Wat echt uitblinkt, is het nauwkeurige rijgevoel. De geavanceerde physics engine zorgt ervoor dat elke kleine aanpassing aan je rijstijl, weersveranderingen en het type ondergrond merkbaar zijn. Het is een voortdurend leerproces dat zowel uitdagend als uiterst bevredigend is.

Of je nu nieuw bent in simracing of een doorgewinterde coureur, Assetto Corsa biedt voor elk wat wils. Met uitgebreide mod-ondersteuning, community-evenementen en online multiplayer-opties, is het een game die blijft verrassen en uitnodigt om steeds weer te spelen.

Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione tilt het genre van racesimulaties naar nieuwe hoogten en biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van GT3-races. Deze game is niet alleen een simulator; het is een meeslepende duik in de wereld van het GT3-kampioenschap, met alle spanning en precisie die daarbij hoort.

Stel je voor: je zit achter het stuur van een prachtig gemodelleerde GT3-raceauto, de krachtige motor brult terwijl je over iconische circuits zoals Spa-Francorchamps en Monza scheurt. Elke bocht, elke remzone en elke strategische inhaalmanoeuvre is cruciaal, net zoals in het echte kampioenschap.

Wat Assetto Corsa Competizione echt onderscheidt, is de verbluffende visuele en auditieve nauwkeurigheid. De auto’s zijn tot in de kleinste details gereproduceerd, met realistische motor- en bandengeluiden die de adrenaline laten stromen. Elk aspect van de gameplay is gericht op het leveren van een authentieke GT3-race-ervaring.

De geavanceerde physics engine zorgt voor een diepgaand rijgevoel waarbij elke beweging van het stuur, elke subtiele verandering in gewichtsverplaatsing en elke interactie met de baan van invloed is op de prestaties van de auto. Dit maakt van elke race een uitdaging die zowel veeleisend als belonend is.

Of je nu deelneemt aan singleplayer-kampioenschappen, je vaardigheden test in online multiplayer-races of geniet van de gedetailleerde carrière-modus, Assetto Corsa Competizione biedt een scala aan mogelijkheden om jezelf uit te dagen en te verbeteren. Met zijn focus op het GT3-kampioenschap en de nauwkeurigheid van elke aspect van de game, is het een must-have voor elke serieuze racer.

Waarom CP Motorsport?

Bij CP Motorsport geloven we sterk in het bieden van uitzonderlijke racesimulatortrainingen die niet alleen leerzaam zijn, maar ook jouw vaardigheden transformeren naar nieuwe hoogten van bekwaamheid en zelfvertrouwen. Onze missie is om jou te begeleiden op een reis naar racen op het hoogste niveau, of je nu net begint met simracen of een ervaren coureur bent die zijn techniek wil verfijnen. We combineren technische expertise met een diepe passie voor autosport, waardoor elke trainingssessie niet alleen leerzaam is, maar ook inspirerend en motiverend. Bij CP Motorsport streven we ernaar om jou niet alleen beter te maken in racen, maar ook om jouw liefde voor de kunst en wetenschap van het racen te vergroten.

1. Gepersonaliseerde Aanpak: Onze benadering is volledig op maat gemaakt voor jou. Of je nu een beginner bent die de basisbeginselen van racen wil leren of een ervaren coureur die zijn techniek wil verfijnen, onze instructeurs passen elke sessie aan jouw specifieke behoeften en doelen aan.

2. Ervaren Instructeurs: Onze instructeurs zijn gepassioneerde professionals met een diepgaande kennis van motorsport. Ze brengen niet alleen hun expertise over, maar ook hun liefde voor autosport, wat elke trainingssessie tot een inspirerende en educatieve ervaring maakt.

3. Geavanceerde Simulatortechnologie: Train op state-of-the-art simulatoren die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Van realistische physics engines tot gedetailleerde virtuele circuits, onze simulatoren bieden een levensechte rijervaring die je voorbereidt op de uitdagingen van echte races.

4. Flexibiliteit en Toegankelijkheid: We begrijpen dat je een druk leven hebt. Daarom bieden we flexibele trainingsschema’s die zijn afgestemd op jouw agenda en persoonlijke voorkeuren. Of je nu ’s avonds na het werk traint of in het weekend, wij zijn er om aan jouw planning tegemoet te komen.

5. Meetbare Resultaten: Onze trainingen zijn gericht op meetbare vooruitgang. Of je nu je rondetijden wilt verbeteren, je racestrategieën wilt verfijnen of je voorbereiden op een specifiek evenement, wij streven naar concrete verbeteringen in jouw prestaties en techniek.

6. Community en Netwerkmogelijkheden: Sluit je aan bij onze gemeenschap van gepassioneerde racers en bouw waardevolle connecties op in de wereld van autosport. We organiseren ook regelmatig evenementen en races waar je je vaardigheden kunt testen en verbeteren in een competitieve omgeving.

Frequently Asked Questions

Hoe kan ik simulatortraining krijgen?

CP Motorsport biedt de Simulatortrainingen optioneel aan voor rijders met hun eigen auto (al dan niet bij ons in beheer).

Mocht u zelf eens willen oefenen voor een race, maar heeft u geen simulator beschikbaar? Neem dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden!

Welke software wordt er gebruikt?

CP Motorsport maakt momenteel gebruik van Assetto Corsa en Assetto Corsa Competitzione.

Assetto Corsa biedt een meeslepende simulatie-ervaring waarin je als coureur de controle hebt over een uitgebreide selectie aan iconische racewagens. Met nauwkeurige physics en realistische circuits biedt het spel een diepgaande aanpassingsmogelijkheid voor zowel beginners als ervaren racers.

Assetto Corsa Competizione tilt de simulatie naar een hoger niveau met focus op het officiële Blancpain GT Series-kampioenschap. Geniet van adembenemende graphics, geavanceerde race-technologieën en authentieke rijervaringen in het hart van de GT-racesport. Streef naar de overwinning in intense multiplayer- en singleplayer-modi, met precisie en strategie als sleutels tot succes.

Wanneer worden de trainingen gegeven?

CP Motorsport staat gebruik van de simulatoren toe op doordeweekse dagen – zowel overdag als in de avonduren (mits overeengekomen). 

De professionele begeleiding is alleen op afspraak beschikbaar. Deze begeleiding kan op individuele- of op groepsbasis worden gegeven. 

Graag willen wij u verzoeken allereerst contact op te nemen met CP Motorsport voor inzicht in de mogelijkheden en kosten.

Klaar om je rijvaardigheden naar een nieuw niveau te tillen?

11 + 4 =

Adres

Telefoon

+31 (0)174 235 650

Email

Info@CPMotorsport.nl

Follow Us

Copyright © 2024 CPMotorsport